top of page

FAQ

 • Wat is Zumba?
  Zumba is een work-out die muziek-gedreven is en latijns-amerikaanse roots heeft. Dit wil zeggen dat de bewegingen gestuurd worden door de muziek. Er komen ook steeds enkele basisstijlen in terug zoals : - merengue - cumbia - bachata - salsa - ... Jouw lesgever zal je zo weinig mogelijk gesproken aanwijzingen geven, om je het evenwicht tussen de bewegingen en de muziek optimaal te kunnen laten beleven. Het is een uurtje puur genieten, maar vergis je niet... zweten zal je :-)
 • Wat is Zumba GOLD
  Een GOLD les is een aangepaste Zumba les, die toch de originele bewegingen die zo populair zijn bevatten, maar tegen een lagere intensiteit. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor beginners, senioren en mensen met fysieke klachten. Elke les is opgebouwd uit eenvoudig te volgen Zumba® choreographiën die de focus leggen op balans, coördinatie en het bewegingsbereik van spieren en gewrichten.
 • Wat is Strong30
  Strong30 is een HITT trainging. De muziek is afgestemd op de bewegingen (wat in de meeste disciplines omgekeerd is). Het is een hele intensieve les waarbij je steeds je grenzen verlegt. De eerste beurt is altijd gratis!
 • Mag elke lesgever de aangeboden lessen geven?
  Neen! De lesgevers van Wellnergy zijn gecertifieerde instructeurs. Ook Zumba, Zumba Kids, Zumba Gold en Strong_by_Zumba behoren tot gecerfitieerde domeinen (aparte certificaten). Wil je bvb. zeker zijn dat jouw lesgever Zumba mag geven, kijk dit dan gerust na op www.zumba.com
 • Moet ik een abonnement nemen?
  Je hoeft bij Wellnergy GEEN abonnement te nemen. Je betaalt : - per afzonderlijke les - per beurtenkaart - per lessenreeks (indien van toepassing). De eerste les is altijd gratis!
 • Wanneer kan ik instappen?
  Je kan op elk moment instappen. De lessen zijn zo ontwikkeld dat je geen voorkennis nodig hebt. De bewegingen en muziek zijn volledig op elkaar afgestemd. Het volstaat om de bewegingen van de lesgever en de muziek te volgen om een super leuke work-out te hebben.
 • Moet ik online inschrijven?
  Ja. Dit uit een aantal praktische overwegingen : - zekerheid dat de les niet volzet is - als een les niet zou doorgaan, kunnen we je tijdig verwittigen
 • Kan ik eens vrijblijvend proberen?
  Natuurlijk! Je kan altijd eens en GRATIS proefles volgen. Druk hier je gratis les af. Valt deze les in de smaak, kan je of per beurt betalen, of een 10-beurtenkaart aanschaffen.
 • Waar gaan de lessen door?
  Alle lessen gaan door in Wellnergy Studio. Adres = Lage Weg 356, 2660 Antwerpen
 • Wat breng ik mee naar een les?
  - een handdoek - voor Strong : een matje - water (maar kan je ook ter plaatse krijgen tegen democratische prijzen)
 • Wat is de sportverzekering?
  Een sportverzekering kan je jaarlijks afsluiten. Prijs : 10€, maar als je hierop ingaat, krijg je 1 gratis les bovenop je verzekering + tal van andere voordelen zoals een lidkaart die recht geeft op korting voor workshops, producten,... Je kan je ten alle tijden inschrijven via deze link. Je bent dan verzekerd voor : - ongevallen tijdens de lessen - ongevallen bij nevenevenementen van Wellnergy Deze verzekering is bij Ethias, in samenwerking met onze sportvereniging SPORTIV Meer info over de verzekering : https://www.sportiv.be/ongevallenverzekering-sportiv
 • Kan ik een terugbetaling van het ziekenfonds krijgen?
  De meeste ziekenfondsen moedigen sporten aan door je jaarlijks een deel van je lidgeld terug te geven, tot wel 45 euro. De stappen die hiervoor moeten gebeuren zijn : je brengt het formulier van je ziekenfonds mee je lesgeeftster zal dit voor je invullen en tekenen stuur het ingevulde formulier naar je ziekenfonds en je zal een deel van je lidgeld terugkrijgen.
 • Wat voor kleding is geschikt?
  Je draagt best kleding waar je je goed in voelt en vrij in kan bewegen. Het is ook aangewezen om sportschoenen met een vrij gladde zool te dragen. Wat je zeker niet mag vergeten, zijn een handdoek en water (in Groen Zuid kan je water kopen tegen democratische prijzen)! Op www.zumba.com vind je ook superleuke zumba-kleding.
 • Voor wie is Zumba geschikt?
  Zumba is geschikt voor iedereen! Vanaf 17 jaar kan je de lessen voor volwassenen volgen. Je doet de bewegingen op jouw eigen tempo. Je lichaam zal zelf aanvoelen welke oefeningen met welke intensiteit jij kan uitvoeren. Je lesgever staat je bij met raad en daad als je twijfelt of vragen hebt. Wil je op een lager tempo proberen of heb je fysieke klachten : probeer dan eerst eens een Zumba GOLD les.
 • Wat heb je nodig voor een zumba les?
  Je hebt enkel drank (liefst water of een sportdrank) nodig. Dit kan je ofwel zelf meebrengen, of aanschaffen in het sportcentrum tegen zeer democratische prijzen. Het is ook aangeraden om een handdoek mee te brengen.
 • Waar vind ik mijn ledengedeelte op de site?
  Jouw ledengedeelte vind je door rechtsboven je naam te selecteren. In dit filmpje tonen we je hoe : je kan aanmelden als nieuwe gebruiker een les kan reserveren een les kan annuleren
 • Hoe kan ik een les reserveren?
  Je kan via de site of de mobiele app je les reserveren. Klik op "Groepslessen" en navigeer naar "boek je les". Je eerste les is altijd volledig gratis. Om een les te reserveren moet je wel lid zijn van wellnergy. Meld je aan met facebook, google of met je email-adres.
 • Hoe kan ik een les annuleren?
  Op de site : Bekijk dit filmpje om jouw persoonlijke ledengedeelte te vinden. Navigeer naar je ledengedeelte door rechtsboven op je naam te klikken. deze link leidt je direct naar jouw reservaties : jouw reservaties Selecteer de les die je wenst te verplaatsen of annuleren Jouw les wordt eenvoudig geannuleerd. In de Wellnergy app : Selecteer jouw profiel (3e icoontje onderaan) Kies "Mijn boekingen" Selecteer de les die je wenst te annuleren
 • Wat is de Wellnergy App en hoe kan ik deze installeren?
  De wellnergy app is een eenvoudige mobiele app die je toelaat om op een eenvoudige manier : lessen/workshops te reserveren of annuleren deel te nemen aan de mobiele challenges wellnergy snel te contacteren Hoe de Wellnergy app installeren : Via deze link navigeer je eenvoudig naar homepagina waar je de link naar de app vindt. Doe je dit vanaf je smartphone/tablet, dan word je naar de appstore geleid waar je de app kan downloaden. Doe je dit vanaf je desktop, dan kan je je telefoonnummer opgeven en krijg je de link daarop toegestuurd.
bottom of page